Selecteer een pagina

Speeddate met JBW

mrt 31, 2022 | Nieuws & cursussen

Op 31 maart 2022 vond een speeddate tussen Jeugdbescherming West en jeugdrechtadvocaten plaats bij JBW te Den Haag. Hieronder meer informatie over deze speeddate.

“Het belang van het kind is niet belangrijk voor de advocaat.”
“De jeugdbeschermer moet aan waarheidsvinding doen!”
“De advocaat verdraait wat ik zeg!”
“De jeugdbeschermer is partijdig!”

Verbinding is belangrijk in het werk dat Jeugdbescherming west doet. Dat geldt voor de relatie tussen jeugdbeschermers en de gezinnen, maar dat zou zeker ook helpend kunnen zijn in de werkrelatie tussen jeugdbeschermers en advocaten.

Begrip voor elkaars positie en taak is daarbij wezenlijk. Om dit met elkaar te verkennen en te stimuleren, heeft Jeugdbescherming west begin 2020 samen met de Haagse Vereniging van Jeugdrechtadvocaten (HVJA) en de Vereniging van Jeugdrechtadvocaten Rotterdam (VJAR) een speeddate bedacht.

Helaas moest de speeddate door coronamaatregelen enkele malen verplaatst worden maar uiteindelijk op 31 maart 2022 heeft die daadwerkelijk plaatsgevonden. Het was een zeer interessante dag. 20 jeugdrechtadvocaten en 20 medewerkers jeugdbescherming hebben met elkaar kennis gemaakt en zijn op een ludieke manier in gesprek gegaan over elkaars werk. Begrip begint immers met een goed gesprek!

Wij willen iedereen die er was, danken voor hun inzet!

Coosje Peterse (HVJA)
Bastiaan de Bruijn (HVJA)
Joris Gravestein (HVJA)
Reinier Feiner (VJAR)
Mirjam van de Guchte (JBw)
Laura Goei (JBw)