Selecteer een pagina

Lezing 12 december 2013: Behandeling en structuur tijdens uithuisplaatsing

dec 12, 2013 | Nieuws & cursussen

Op donderdag 12 december 2013 heeft de HVJA een lezing over de behandeling en de aangeboden structuur tijdens een uithuisplaatsing georganiseerd. De lezing werd gegeven door Maria de Jong, van universiteit Leiden. Zij heeft gesproken over het (al dan niet on-)rechtmatige verblijf of verlenging verblijf vanwege het uitblijven van behandeling of slechts aanbieden van structuur en de rol van de advocatuur daarin.

Voor de lezing zijn twee artikelen verspreid. Klik hier voor het artikel, genaamd “The meaning of ‘appropriate treatment’ for children placed in a closed institution for youth care in the Netherlands” van Maria P. de Jong – de Kruijf MSc LL.M, en klik hier voor het artikel “Schorsing en terugplaatsing in het kader van de trajectmachtiging gesloten jeugdzorg: is carte blanche voor de aanbieders van gesloten jeugdzorg wel zo’n goed idee?” van dezelfde auteur.

Hier vindt u de sheets van de lezing. U heeft een powerpointviewer nodig om deze sheets te kunnen bekijken. Beschikt u hier niet over, dan kunt u deze hier downloaden. Let op: het downloaden begint meteen! U zult eerst het bestand op uw computer moeten opslaan en vervolgens openen met uw powerpointviewer. Wilt u een printbaar bestand van de sheets, klik dan hier voor een pdf versie van de sheets.