Selecteer een pagina

ALV 23 mei 2024, oproep bestuur en lezing met borrel 13 juni 2024

mei 14, 2024 | Nieuws & cursussen

ALV, lezing en borrel

Het bestuur van de HVJA nodigt u graag uit voor de ALV op 23 mei 2024 om 15.00 uur op de Laan van Nieuw Oost-Indië 133. Via de mail zijn u de stukken voor de ALV gestuurd. De agenda voor de ALV sturen we u nog na. Na afloop van de ALV zal er een lezing zijn. De spreker is Marjolein Rietbergen (rechter te Rotterdam, daarvoor 38 jaar advocaat geweest tevens docent aan diverse opleidingen). Het onderwerp van de lezing is: de pedagogische component in het juridisch werk: houding advocaat/rechter en de zorgen in jeugdland. Wij sluiten graag met jullie af met een borrel na de lezing.

Bestuur

Het bestuur bestaat momenteel uit vier leden. Ondergetekende zal na de ALV het bestuur gaan verlaten. Indien een van u zin heeft om het bestuur te komen versterken, dan horen wij dat graag van u.

Lezing HVSA/HVJA 

Graag nodigen wij u ook uit voor de lezing:

Let’s talk about sex – lezing nieuwe zedenwetgeving + borrel op 13 juni 2024

Dit jaar zal de nieuwe Wet Seksuele Misdrijven in werking treden. Het huidige boek op het gebied van zedenwetgeving zal volledig worden herzien. De omvang van de wijzigingen is zeer ingrijpend, ook voor minderjarigen. Zo wordt het huidige ‘dwangmodel’ vervangen door een ‘consentmodel’. Voor een bewezenverklaring van verkrachting is niet langer dwang vereist, maar het ontbreken van de wil bij de ander. Ivonne Leenhouwers zal ons bijpraten over deze ingrijpende nieuwe wetgeving. Zij is als advocaat gespecialiseerd in zedenzaken. Daarnaast onderzoek zij als buitenpromovenda aan de Rijksuniversiteit Groningen de strafbaarstelling van seksueel contact binnen functionele afhankelijkheidsrelaties.

De lezing zal plaatsvinden op 13 juni 2024 van 17.00-19.00 uur (inloop vanaf 16.30 uur). De locatie is strandtent Boomerang Beach in Scheveningen (Zwarte Pad 63 te Den Haag). Dit is de ideale locatie voor de aansluitende borrel. Deze activiteit wordt georganiseerd samen met de Haagse Vereniging voor Strafrechtadvocaten (HVSA).

Aanmelden kan via de website van de HVSA via deze link: aanmelden lezing.